Færdselsregler og kørekort el scooter fra [2023] | Se mere her!
CE Mærket af Lægemiddelstyrelsen
Godkendt af lægemiddelstyrelsen Vores produkter er CE-mærket
Pegasus elscooter bil
Fri fragt på alle produkter! Vi leverer gratis på valgfri adresse
Pegasus hånd
Gode produktanmeldelser  
Ring til Pegasus elscooter
Kundeservice: 70 27 27 18 Man-tors 8-17, Fre-søn 8-16:30
phone  70 27 27 18 åben i dag kl. 9-16
  • Mandag 8:00-17:00
  • Tirsdag 8:00-17:00
  • Onsdag 8:00-17:00
  • Torsdag 8:00-17:00
  • Fredag 8:00-16:00
  • Lørdag 10:00-15:00
  • Søndag
Søg RING MENU

Færdselsregler og kørekort

Når du skal ud i trafikken er det godt at vide noget om færdselsregler og kørekort el scooter. Der er en række regler vedr. kørsel af din el scooter, kabinescooter eller el-kørestol i henhold til Færdselsstyrelsens regler og love.

El-scooteren – færdselsregler og kørekort

Kørsel på elscooter går ind under Cykeldirektivet. Det betyder at du skal køre på cykelstien, hvis der er en sådan. Er der ikke nogen cykelsti, skal du køre på vejbanen, og holde dig inde i højre side. Når du skal svinge til venstre, skal du opføre dig som cykellisterne. Du må ikke svinge ind i krydset som bilister.

Når du kører el-scooter må du to ting som cykellisterne ikke må. Du må kører på fortovet og i gågader. Når du gør dette, skal du udvise særligt hensyn til de gående, og du må ikke køre stærkere end en rask person kan gå. Det vil sige 5 til 6 km/t. Der er ikke noget lovkrav om sikkerhedssele eller sikkerhedshjelm. Din indboforsikring vil være dækkende for forsikringsforhold. Find mere om færdselsregler og kørekort el scooter hos Færdselsstyrelsen.
Du skal ikke have kørekort til el-scooter.

El-kørestolen – færdselsregler og kørekort

Er et decideret handicaphjælpemiddel styret med joystik. Der vil du ikke kører over 6 til 7 km/t. Hvilket gør, at du skal køre på fortovet og du må gerne køre i gågader og alle andre steder hvor folk ellers befærder sig. Skal du ud på vejbanen skal du være særlig agtpågivende for øvrig trafik. Der er ikke noget lovkrav om sikkerhedssele eller sikkerhedshjelm. Din indboforsikring vil være dækkende for forsikringsforhold. Du skal ikke have kørekort til el kørestol.

Kabinescooteren – færdselsregler og kørekort

Kan deles op i to typer med forskellige regler. Dem der kører 15 km/t og dem der kører 30 km/t. For begges vedkommende skal du køre på cykelstien. Hvis du fylder for meget på cykelstien og er til gene for cyklisterne, så skal du køre på vejbanen hvor du skal køre inderst til højre. Kabinescooteren bliver også kaldt Tuk Tuk og færdselsregler for kabinescooter bliver kaldt Tuk Tuk regler.

Når du kører i en kabinescooter der kører 15 km/t må du godt nødtørftigt køre på fortovet, men ikke med en hastighed over 5 til 6 km/t. Det er dog ikke så velanset, da en kabinescooter fylder mere end en almindelig elscooter. Der er ikke noget lovkrav om sikkerhedssele eller sikkerhedshjelm. Din indboforsikring vil være dækkende for forsikringsforhold. Du skal ikke have kørekort til kabinescooter med max hastighed på 15 km/t.

Kører du en kabinescooter med 30 km/t så gælder samme regler som for dem der kører 15 km/t med undtagelse af, at du skal have en selvstændig ansvarsforsikring og knallertkørekort. Knallertkørekort kan du få udstedt uden prøve af nogen art. Blot skal du være født før den 19. januar år 2013. Kørekort kan bestilles hos Borgerservice i din kommune. Du kan læse mere om forsikring her.

Husk, at du skal have lys på dit køretøj når du kører i trafikken i lygtetændingstiden.

Du kan læse mere uddybende om færdsel, regler og kørekort i nedenstående links:

Motordrevne køretøjer

Regler om kørekort

Borgerservice

Lovgivning om handikap el køretøjer og medicinsk udstyr

El scootere og el kørestole er omfattet af reglerne for medicinsk udstyr, og skal have en EU overensstemmelseserklæring samt være CE-mærket. Endvidere skal fabriksnavn, importør og europæisk repræsentant være oplyst.

Lovgivning om El kørestole, El scooter og El kabinescooter
Lovgivning om El kørestole, El scooter og El kabinescooter

3-hjulede kabinescootere betegnes som ”knallert”.

4-hjulede kabinescootere betegnes som ‘quadricykler’.

Godkendelser

Begge kabinescootertyper skal være EU-godkendte jf. EU-forordning 168/2013.

Det er du naturligvis sikret, hvis du køber en kabinescooter gennem os.

Læs mere om lovgivning om medicinsk udstyr på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside

Pegasus er lovmæssigt registreret ved Lægemiddelstyrelsen. Læs mere her.