Katalog over Pegasus El-scootere!

Hvad holder dig tilbage for at bestille vores bog? Vi er meget interesseret i alle svar.

Færdselsregler og kørekort til el scooter

Færdselsregler om El køretøjer

Færdselsregler og kørekort el scooter

El-scooter – Færdselsregler og kørekort

Kørsel på elscooter går ind under Cykeldirektivet. Det betyder at du skal køre på cykelstien, hvis der er en sådan. Er der ikke nogen cykelsti, skal du køre på vejbanen, og holde dig inde i højre side. Når du skal svinge til venstre, skal du opføre dig som cykellisterne. Du må ikke svinge ind i krydset som bilister.

Når du kører el-scooter må du to ting som cykellisterne ikke må. Du må kører på fortovet og i gågader. Når du gør dette, skal du udvise særligt hensyn til de gående, og du må ikke køre stærkere end en rask person kan gå. Det vil sige 5 til 6 km/t. Der er ikke noget lovkrav om sikkerhedssele eller sikkerhedshjelm. Din indboforsikring vil være dækkende for forsikringsforhold. Find mere om færdselsregler og kørekort el scooter hos Færdselsstyrelsen.
Du skal ikke have kørekort til el-scooter.

El-kørestol – færdselsregler og kørekort

En elkørestol er et decideret handicaphjælpemiddel styret med joystik. Der vil du ikke kører over 6 til 7 km/t. Hvilket gør, at du skal køre på fortovet og du må gerne køre i gågader og alle andre steder hvor folk ellers befærder sig. Skal du ud på vejbanen skal du være særlig agtpågivende for øvrig trafik. Der er ikke noget lovkrav om sikkerhedssele eller sikkerhedshjelm. Din indboforsikring vil være dækkende for forsikringsforhold. Du skal ikke have kørekort til el kørestol.

Kabinescooter / Tuk Tuk færdselsregler og kørekort

Kan deles op i to typer med forskellige regler. Dem der kører 15 km/t og dem der kører 30 km/t (25 km/t). For begges vedkommende skal du køre på cykelstien. Hvis du fylder for meget på cykelstien og er til gene for cyklisterne, så skal du køre på vejbanen hvor du skal køre inderst til højre. Kabinescooteren bliver også kaldt Tuk Tuk og færdselsregler for kabinescooter bliver kaldt Tuk Tuk regler.

Når du kører i en kabinescooter der kører 15 km/t må du godt nødtørftigt køre på fortovet, men ikke med en hastighed over 5 til 6 km/t. Det er dog ikke så velanset, da en kabinescooter fylder mere end en almindelig elscooter. Der er ikke noget lovkrav om sikkerhedssele eller sikkerhedshjelm. Din indboforsikring vil være dækkende for forsikringsforhold. Du skal ikke have kørekort til kabinescooter med max hastighed på 15 km/t.

Kører du en kabinescooter med 30 km/t (25km/t) så gælder samme regler som for dem der kører 15 km/t med undtagelse af, at du skal have en selvstændig ansvarsforsikring og knallertkørekort. Knallertkørekort kan du få udstedt uden prøve af nogen art. Blot skal du være født før den 19. januar år 2013. Kørekort kan bestilles hos Borgerservice i din kommune. Du kan læse mere om forsikring her. Husk, at du skal have lys på dit køretøj når du kører i trafikken i lygtetændingstiden.

3-hjulede kabinescootere betegnes som ”knallert”.

  • Du skal være mindst 15 år for at køre kabinescooter. 15-18 årige skal tage et knallertkørekort, før de kan køre en 3-hjulet kabinescooter.
  • Du må køre en 3-hjulet kabinescooter, hvis du er fyldt 18 år før 19. januar 2013. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt med kørekort til en 3-hjulet kabinescooter.
  • Til en 3-hjulet kabinescooter, som kører 45 km/t (stor knallert), skal du have kørekort til bil/mc eller et stort knallertkørekort.
  • 3-hjulede kabinescootere med 30 km/t betragtes som en knallert og skal derfor følge færdselsreglerne for knallerter.
  • 3-hjulede kabinescootere med 45 km/t betragtes som en bil/mc og skal derfor følge færdselsreglerne for bil/mc.

4-hjulede kabinescootere betegnes som ‘quadricykler’.

  • Du må køre en 4-hjulet kabinescooter med 45 km/t, hvis du har bilkørekort.
  • En 4-hjulet kabinescooter, som er indregistreret som handicapkøretøj, og som derfor kun kører 15 km/t, kræver ikke kørekort.
  • Du skal som tommelfingerregel følge færdselsreglerne for bilister.

Godkendelser ang. færdselsregler og kørekort til el scooter

Begge kabinescootertyper skal være EU-godkendte jf. EU-forordning 168/2013. Det er du naturligvis sikret, hvis du køber en kabinescooter gennem os.

Læs mere om lovgivning om medicinsk udstyr på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside

Pegasus er lovmæssigt registreret ved Lægemiddelstyrelsen. Læs mere her.

Du kan læse mere uddybende om færdsel, regler og kørekort i nedenstående links:

Motordrevne køretøjer

Regler om kørekort

Borgerservice

Du kan også se vores øvrige udbud af el scootere og tilbehør her.

Skal man have kørekort for at køre på en el scooter eller kabinecooter?

Nej, det skal man ikke på el-køretøj som kører op til 15 km/t.

Hvad er færdselsregler for kabinescooter 30km/t?

Hvis kabinescooter kan køre max 30 km/t:
– Indregistreres som lille knallert med gul nummerplade
– Kræver kørekort til lille knallert, bil eller mc. (for personer født før 19. januar 1995 kræves dog intet kørekort)
– Skal følge færdselsreglerne for lille knallert.

Hvad er regler for kabine scooter 45km/t?

Hvis kabinescooter kan køre max 45 km/t:
– Indregistreres som stor knallert med hvid nummerplade.
– Kræver kørekort til stor knallert, bil eller mc.
– Skal følge færdselsreglerne for stor knallert.

Indkøbskurv
Scroll to Top