Overvejelser før køb

Overvejelser før købNår du anskaffer en elscooter, er der nogle overvejelser før køb af en El køretøj, du kan tage højde for. For at finde den optimale løsning for transport og mobilitet, og dermed ikke lave et dyrt fejlkøb, har vi lavet en liste med spørgsmål du kan stille dig selv før du anskaffer din en elscooter, elkørestol eller kabinescooter. Pegasus har mange års erfaring og hjælper gerne med, at få afklaret spørgsmålene sammen med dig. Ofte er pårørende også med i denne proces, og har du planer om at søge kommunetilskud, er ergoterapeuter fra kommunen også med.

Pegasus har mere end 20 forskellige modeller. Med det store udvalg kan vi hjælpe med alle tænkelige behov. Skulle du have nogle helt særlige behov, kan vores specielværksted lave tilretning og konstruktioner til særlige udfordringer og handicap.

Der vil være en del overvejelser overvejelser før køb af el scooter. Det første du skal tage stilling til er, om det skal være en kabinescooter eller en åben el-scooter og dernæst om du vil have en på 4 hjul eller 3 hjul. El-kørestole er altid åbne og med 4 hjul.

 

Overvejelser i betragtning ved køb af et El køretøj

 • Er dit ønske korte ture for at handle, komme ud og lufte hunden – eller er behovet også, at kunne køre langt for at besøge venner og familie, gå på aftenskole, fiske og meget andet?
 • Hvordan er tilkørselsforholdene: elevator, dørtrin, smalle døre, udhus?
 • Hvor skarpt skal den kunne dreje – skal den f.eks. bruges indendørs og i mindre butikker?
 • Skal det være en 4-hjulet eller en 3-hjulet?
 • Skal den kunne anvendes på mere end én adresse?
 • Skal I kunne køre som 2 personer?
 • Skal den kunne medbringes på rejser?
 • Skal der medbringes stok, rollator, hunden eller noget helt fjerde?
 • Skal der tages hensyn til lange eller korte ben?
 • Er der økonomiske begrænsninger der skal tages hensyn til, og måske søges alternative løsninger til?
 • Er der udfordringer med gigt, stivhed i kroppen etc.?

Brugte el-scootere / overvejelser før køb

Brugt er også en mulighed. En god brugt el-scooter kan være en billigere løsning. Alle brugte el scootere, kabinescootere og el-kørestole sælges med garanti og er gennemgået på vores værksted. Ofte sælges de brugte med helt nye batterier. Du kan se hvad vi har af brugte el scootere til salg. Du kan læse mere i vores afsnit Spørgsmål om El køretøjer.

Økonomi er også et væsentligt punkt. Nogle har behov for økonomisk hjælp, og det kan vi hjælpe med. Det kan også være du tænker på økonomisk tilskud fra din kommune. Det kan vi også rådgive dig om men du kan også kontakte din kommune via Borger.dk.

Pegasus laver hvert år en opdateret bog om de nyeste forhold inden for el scootere, kabinescootere og el-kørestole. I bogen står der en masse nyttige informationer om de forskellige modeller og generelle informationer om dette område. Du kan bestille bogen her eller ringe til os på: 70 27 27 18.

Kan man få kommune tilskud til en el-scooter?

Det kan man godt, hvis man har en vis grad af gangbesvær. Alle kan få kommune bevilling uafhængig af formueforhold.

Skal man have kørekort for at køre på en el scooter?

Nej, det skal man ikke på el-scootere og el-køretøj som kører op til 15 km/t

Hvad er reglerne for el scooter?

Du behøver ikke kørekort for at køre på en el-scooter eller i en el-kørestol. Scooteren betragtes i færdselsloven som en cykel. Det betyder, at man skal følge reglerne som på en cykel, ved hastigheder over 6 km/t. Altså skal man køre i vejkant eller på cykelsti, hvis der forefindes en sådan. Den maksimale hastighed for en el-scooter er 15 km/t. Det er ikke et lovkrav at benytte styrthjem eller sikkerhedssele.

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber en brugt el-scooter?

Ved anskaffelsen af en forhåndsejet el-scooter er det af afgørende betydning at evaluere batteriets tilstand, da dette udgør en vital faktor for el-scooterens generelle ydelse og levetid. Ydermere er det anbefalelsesværdigt at inspicere for indikationer på overmåling af slid eller potentielle skader på selve scooteren.

Er det sikkert at bruge en brugte el-scooter?

Normalt udgør brugte el-scootere en sikker mulighed for brug, forudsat at de har gennemgået passende vedligeholdelse og blevet undersøgt for potentielle defekter. Ikke desto mindre er det vigtigt at udvise omhu, når du kører dem, og anvende de påkrævede sikkerhedsforanstaltninger, herunder en hjelm, ligesom du ville gøre med ethvert andet transportmiddel.

Indkøbskurv
Scroll to Top