Batterier til El scooter / kørestol

Batterier til El scooterBatterier til El scooter eller kørestole tilhører en genopladelig batteritype. Der findes flere forskellige typer genopladelige batterier, hvor de har deres egne fordele og ulemper. Disse genopladelige batterityper kan generelt opdeles i to hovedkategorier: forbrugsbatterier og startbatterier.

Startbatterier er designet til at kunne levere en kraftig strøm over kort tid. Typisk bruges de til at starte biler, hvor de er kendt for deres evne til hurtigt, at afgive en stor mængde energi. På den anden side er forbrugsbatterier designet til at levere strøm over en længere periode, hvilket gør at de er mere egnet til anvendelser i en El scooter. Der findes også åbne batterisystemer hvor der skal vedligeholdes med påfyldning af destilleret vand. Pegasus elscooter anvende kun lukkede og vedligeholdelsesfrie batterisystemer. De mest anvendte batterityper til el scootere er AGM batteri og Lithium-ion batterier. AGM batterier er velkendte for deres pålidelighed og holdbarhed, mens Lithium-ion batterier er kendt for deres letvægt og højere energitæthed, hvilket giver længere køretider på en opladning.

 

AGM batteri til El scooter / kørestol

AGM-batteri står for “Absorbent Glass Mat” og tilhører en gruppe ventilregulerede batterier, der bruger en særlig glasfiltmåtte som separator. Denne separator har evnen til at absorbere al elektrolyt, hvilket inkluderer både separatorer og plader. Denne konstruktion har en lav intern modstand, som giver mulighed for en høj startkraft.
En af de afgørende fordele ved AGM-batterier er deres evne til at tåle gentagne afladning og opladning. AGM-batterier er vedligeholdelsesfrie og lækagesikre. Selv i tilfælde af beskadigelse vil elektrolytten ikke lække ud. AGM batterier kan også monteres i forskellige positioner. Glass filtmåtten som et AGM batteri indeholder, fungerer som en støttestruktur mellem batteripladerne og sikrer en høj vibrationsværdi uden funktionstab. En anden vigtig fordel ved AGM-batterier er evne til at håndtere overopladning mere sikkert end f.eks. GEL-batterier. Ved overopladning i GEL-batterier kan en del af gassen aflejres som vand. Det kan forringe batteriets ydeevne. AGM-batterier har en konstruktion, der tillader, at vandet til enhver tid kan genindføres i batteriet gennem glasfiltmåtten, hvilket sikrer, at batteriets ydeevne bevares.
Endvidere har AGM-batterier gode egenskaber ved lave temperaturer. De er derfor velegnede til situationer med koldstart, hvor kortvarig og høj effekt er nødvendig, samtidig tilbyder de en lang levetid. Samlet set er AGM-batterier en energilagringsløsning, der tilbyder høj ydeevne og kan levere strøm i en længere periode.

 

Lithium batterier til El scooter / kørestol

Lithium-ion batteri har den egenskab, at de fylder mindre og har en lettere vægt. Det gør dem særligt anvendelige til rejse El scootere og El-kørestole der skal kunne klappes sammen til transport i fly og andre transportmidler når handicapkøretøjet skal med på tur. Det negative ved Lithium batterier er, at de er betydeligt dyre og de er ikke standardiseret i forhold til el-poler der skal passe ind i elscooteren eller elkørestolen. Det betyder, at man er både bundet og afhængig af en enkelt leverandør af sine lithium batterier.

 

Bilbatteri contra El-scooter batteri

Pegasus-Elscooter får nogle gange spørgsmålet om man ikke blot kan bruge de noget billigere bilbatterier til sin el-scooter. Det er teoretisk muligt, men det er ikke den bedste idé og de kan teknisk set ødelægge noget i din elscooter. Der skal være et match mellem elscooterens specifikke krav til bl.a. kapacitet og spænding. Brug af et bilbatteri kan føre til uforeneligheder og ineffektiv drift og kan ikke anbefales. Derfor anbefales det ikke at gå på kompromis med valg af batterier til dit el-køretøj, men at bruge godkendte og vedligeholdelsesfrie AGM batterier, der er specielt designet til el scootere. Disse batterier er skabt med el scootere i tankerne og er kendt for deres effektivitet, sikkerhed og gode kører-komfort. De er vedligeholdelsesfrie og lækagesikre. De har specielle envejsventiler, der giver gasser mulighed for at undslippe og forhindrer overdreven trykopbygning under opladning.

 

Batterier til Pegasus El scooter / kørestol

Vi har udarbejdet en nyttig tabel nedenfor, som indeholder priser og information om batterityper som bliver brugt i Pegasus El-scooter nye modeller.

 

ModelBatteritypenKarakteristik af batteriAntalPris pr./stk.
ColibriLithium-ionDC 24V 11,5AH1 stk.
Alfa-Flex MassivLithium-ionDC 24V 16AH1 stk.
Alfa 10 El-kørestol
Alfa 28 El-kørestol
AGM - Lead dioxideDC 12V / 33AH2 stk.kr.1550,-
Q12 KørestolstrækkerLithium-ionDC 36V 15AH1 stk.
Apollo 328AGM - Lead dioxideDC 12V / 22AH2 stk.kr.1195,-
Lærken 3
Apollo 589
Sneppen
Alfa 56 El-kørestol
AGM - Lead dioxideDC 12V / 45AH2 stk.kr.1675,-
Skovduen
Jagtfalken

AGM - Lead dioxideDC 12V / 75AH2 stk.kr.2050,-
Musvågen 3
Musvågen 4
AGM - Lead dioxideDC 12V / 90AH2 stk.kr.2800,-
Spurvehøgen
Apollo 915
Apollo 928
Apollo 928 kabine
AGM - Lead dioxideDC 12V / 100AH2 stk.kr.2800,-

Hvis du er usikker på, hvilket batteri der er bedst egnet til din el scooter, anbefales det altid at kontakte Pegasus-Elscooter på telefonnummeret 70 27 27 18 for professionel rådgivning. At vælge det rigtige batteri er afgørende for at sikre din el-scooters optimale ydeevne og driftssikkerhed. På Danmarks Tekniske Universitet hjæmmeside kan du læse meget mere om bæredygtighed og en teknologi som ligger bagved genopladelige batterier. Læs mere her.

Kan man bruge bilbatterier til el scooter eller kabinescooter?

Teoretisk set kan det lade sig gøre, men det er ikke altid den mest hensigtsmæssige beslutning. Brug af et bilbatteri kan føre til uforeneligheder og ineffektiv drift. Ring til os på 70 27 27 18 og forhør dig mere.

Hvordan kan jeg se, hvor meget batteri der er tilbage på en el scooter?

Scooterens display viser dig batteristatus. Ved at følge batteristatus kan du køre sikkert endnu længere distancer fordi displayet kan vise en lidt for høj batteristatus, når du kører ned ad bakke eller parkerer.

Hvor meget må man aflade batterier i en El scooter?

Lead-Acid batterier skal helst ikke aflades mere end 50% og Lithium batterier ikke mere end 30%. Store afladninger slider meget på batterierne.

Hvad betyder amperetimer (Ah)?

Amperetimer (Ah) angiver den kapacitet (strømmængde) som et batteri kan afgive. Dvs. et batteri med 100Ah skal altså kunne levere 5A i 20 timer, før spændingen når ned på 10,5V.

Indkøbskurv
Scroll to Top