Katalog over Pegasus El-scootere!

Hvad holder dig tilbage for at bestille vores bog? Vi er meget interesseret i alle svar.

Kommunetilskud til El scooter, el kørestol eller kabinescooter

Borgere med gangbesvær kan med fordel ansøge om kommunetilskud til hjælpemidler herunder til en el scooter, el kørestol eller en kabinescooter. Tilskuddet varierer i størrelse alt efter hvilken kommune man er bosat i. Har du brug for hjælp til at ansøge din kommune hjælper vi dig gerne. Såfremt du har mulighed for at ansøge via computer, guider vi dig gennem trinene her nedenfor.

 

Hvor meget kan man få i tilskud til køb el scooter eller el kørestol

Kommunetilskud til el scooter ikon

Skulle du opfylde kriterierne for økonomisk kommunetilskud, så kan du se frem til en kommunebevilling på mellem 8.000 kr. til 12.000 kr. dog maksimalt 50 % af prisen. Kommunebevillingen er ikke ens fra den ene kommune til den anden. Vælger du at købe en elscooter der er dyr skal du selv betale det der ligger over 50 % af kommunetilskuddet.

 

 

Eks. 1: Pris 30.000 – kommunetilskud 10.000. Du skal betale kr. 20.000.

Eks. 2: pris 20.000 – kommunetilskud 10.000. Du skal betale kr. 10.000.

Eks. 3: Pris 10.000 – kommunetilskud 5.000. Du skal betale kr. 5.000.

Kommunebevillingen er ikke afhængigt af din personlige formue og økonomi, men gives til alle der af kommunen vurderes at opfylde behov og betingelser for et sådan handicap hjælpemiddel. Har du fået bevilling fra kommunen og vil købe, men ikke har restbeløbet så er der mulighed for, at Pegasus kan hjælpe dig med restfinansiering.

 

Vi samarbejder med alle landets 98 kommuner

DK kommuner

Når ansøgningen er sendt af sted vil du blive kontaktet af en visitator fra kommunen, som er den myndighedsperson, der afgør om du i sidste ende opfylder kravene for at kunne modtage tilskud. Kommunerne har meget forskellig behandlingstid. Det er vigtigt at du modtager en kvittering for din ansøgning, således du løbende kan følge op på sagen.

I nedenstående tabel kan du finde løsblade med teknisk specifikation til alle Pegasus El køretøjer som du skal vedhæfte i processen når du skal ansøge om kommunetilskud. Du skal vælge en model som bedst opfylder dit behov.

 

 

 

Mini/Små El scooterMellemstore El scooterStor El scooterKabinescooterEl kørestole
Apollo 328SneppenApollo 915Apollo 928 kabineAlfa-Flex Massiv
ColibriSkovduenSpurvehøgenAlfa 10
Apollo 589JagtfalkenMusvågen 3Alfa 28
Lærken 3Musvågen 4Alfa 56
Apollo 928Q12 Kørestolstrækker

Har du ikke mulighed for at udfylde ansøgningen digitalt, hjælper vi dig gerne med at sende den afsted som brev. Vi rådgiver dig gerne inden du kontakter din kommune, således du nemmere kan få udfyldt din ansøgning.

Ring til os på 70 27 27 18 for en uforpligtende snak og vi finder en løsning, eller send os en besked via kontaktformularen, og vi ringer dig op.

 

Kom i gang med at ansøge kommunetilskud til El scooter

Såfremt du endnu ikke har fået bevillingen og venter på at komme i betragtning til et tilskud skal du kontakte borgerservice i din kommune og bede om at tale med en der visiterer til forbrugsgoder. Forbrugsgodet er i dette tilfælde en el scooter eller kørestol. En visitator vil komme på besøg og tale med dig og kigge på dine vanskeligheder med at gå. Der kigges ikke på din økonomiske situation, da alle har ret til et forbrugsgode, såfremt kommunens visitator skønner, at du har et behov for den ydelse. Det er vigtigt, at du forholder dig til nedenstående:

  • Forbered dig på ansøgningen:

    Før du går i gang, er det en god idé at have al nødvendig information klar. Dette kan omfatte dine personlige oplysninger, sundhedsoplysninger, en beskrivelse af dit behov for hjælpemidler og eventuelle lægelige udtalelser eller anbefalinger.

  • Besøg forskellige leverandøres hjemmesider:

    Find den information du har brug for vedr. hvilken type/ model el scooter eller el kørestol der dækker dit behov. Vi anbefaler dig at ringe for personlig rådgivning.

  • Lovmæssige godkendelser:

    Mange hjemmesider undlader at fortælle om de lovmæssige godkendelser, som er påkrævet. Alle vores køretøjer er godkendt efter medicinsk direktiv, og Pegasus-Elscooter også kaldet Pegasus-Mobility er lovmæssigt registreret ved Lægemiddelstyrelsen.

Ansøgning skal du helst lave Online på din kommunes offentlige selvbetjening. Der skal du igennem i alt 8 trin for at afslutte din ansøgning om kommunetilskud. Hvis du trykker på links som er vist nedenunder får du et overblik over de trins du skal igennem for at ansøge om kommunetilskud til el scooter.

 

Trin 1Trin 2Trin 3Trin 4Trin 5Trin 6Trin 7Trin 8

Her kan du også se indhold af de 8 trin samlet i en pdf fil Klik her.

Når du er klar til at ansøge om kommunens tilskud hos din egen kommune Starte din ansøgning her.

Husk at du også skal bruge MitID til din egen ansøgning. Før du går i gang anbefaler vi at du læser alle informationer som findes på denne side.

 

Lang sagsbehandlingstid vedrørende forbrugsgode

Mange kommuner, men ikke alle, er meget lang tid om en sådan sagsbehandling. Det er der mange gangbesværede borgere der ikke kan eller vil vente på. Behovet er ofte helt aktuelt når en sådan ansøgningsproces sættes i gang. Derfor vælger mange, at købe for egne økonomiske midler eller at leje. Det er vigtigt, at du ikke køber en elscooter, medens kommunen kigger på din sag. Har du først købt vil kommunen ikke give tilskud, MEN du må gerne leje en el-scooter i ventetiden.

Såfremt du vælger at leje en el scooter, mens du venter på dit tilskud, er det vigtigt, at du fortæller os, at du har søgt om tilskud. Dette for at vi kan tilbyde dig den rigtige lejeaftale frem til købet.

 

Kontakt Pegasus og få hjælp om kommunetilskud

Vi vil gerne sikre, at du har en fuld forståelse af vores El køretøjer herunder deres funktioner, vedligeholdelse og eventuelle specifikationer. Vi kan vejlede dig i brugen af vores produkter og hermed også processen til at ansøge om kommunetilskud. Uanset om du har spørgsmål før ansøgning, brug for hjælp efter du har sendt ansøgning eller har behov for support, kan du regne med os.  Kontakt Pegasus El-scooter ved at ringe til os på telefonnummeret: 70 27 27 18 eller udfylde kontaktformularen, og vi ringer dig op.

 

Kommune tilskud til kabinescooter

Det er Pegasus erfaring, at ansøgninger om kommunetilskud til kabinescooter meget sjældent blive bevilget af kommunen. Der skal være tale om meget særlige tilfælde hvor borgeren er meget følsom over for f.eks. træk. Kabinescootere er dyre og kan være en økonomisk udfordring for mange.

Har du en udbetaling kan vi hjælpe dig. Ring på 70 27 27 18 og få en uforpligtende snak om mulighederne, eller udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigt for en dialog om finansieringsmuligheder.

 

Læs mere om lovgivningen vedr. tilskud til hjælpemiddel

Herunder er nogle nyttige links, hvis du vil fordybe dig ned i detaljerne omkring kommunetilskud og bevilling tillige med finansieringsmuligheder.

Serviceloven Paragraf 112 til hjælpemidler og forbrugsgoder. Serviceloven Paragraf 113  til hjælpemidler og forbrugsgoder.

Bekendtgørelse om hjælp til anskaffelse af hjælpemidler og forbrugsgoder efter serviceloven: Se den her.

Kan jeg få tilskud fra kommunen til køb el scooter

Som udgangspunkt kan alle søge om tilskud til såkaldt forbrugsgode.

Hvordan søger jeg om tilskud til køb af el scooter

Du skal tage kontakt til Borgerservice i din kommune. Vi guider dig gerne, blot ring 70 27 27 18

Bestemmer kommunen hvilket el køretøj jeg kan få tilskud til

De kan stille krav til at det skal være nyt og købes hos forhandler der er lovmæssigt registreret ved Lægemiddelstyrelsen.

Må jeg have købt en elscooter inden jeg ansøger kommunen og tilskud

Nej, det må du ikke. Vi vejleder dig meget gerne inden du går i gang med processen, så ring 70 27 27 18

Indkøbskurv
Scroll to Top