Katalog over Pegasus El-scootere!

Hvad holder dig tilbage for at bestille vores bog? Vi er meget interesseret i alle svar.

Spørgsmål om El køretøjer

Mest stillede Spørgsmål om El køretøjer fra Pegasus kunder 

Her finder du vores omfattende samling af spørgsmål om El køretøjer, baseret på vores tidligere kunders erfaringer. Information om el scooter og el kørestole, finder du i menuen i venstre side. Her giver vi dig et overblik over de vigtigste emner, som du kan tage med i dine overvejelser når du køber et el-køretøj. Når du vælger din el scooter, el kørestol eller kabinescooter, så er det vigtigt at du får afstemt dine daglige behov og krav til el-køretøjet. På den måde får du den mest optimale glæde, komfort og brug af dit el-køretøj. Vores mål er at give dig svar på en bred vifte af praktiske spørgsmål om el-køretøjer. Herunder specifikt el scootere, el kørestole og kabinescooter. Vi håber, at vores samling af tidligere besvarede spørgsmål kan give dig nyttige og praktiske oplysninger.

 

1. Kan man få kommune tilskud til en el-scooter?

Garanti og reklamaionsret Spørgsmål om El køretøjerDet kan man godt, hvis man har en vis grad af gangbesvær. Alle kan få kommune bevilling uafhængig af formueforhold.

Du kan læse mere her.

 

 

 

 

2. Skal man have kørekort for at køre på en el scooter?

Nej, det skal man ikke på el-scootere og el-køretøj som kører op til 15 km/t

Du kan læse mere her.

 

3. Hvor lang er den garanti, som Pegasus El-scooter tilbyder?

Spørgsmål om El køretøjer

Hos Pegasus-Elscooter har du altid:

  • 12 måneders garanti på alle fejl og mangler der kan henføres til produktionsfejl.
  • 24  reklamationsret ifølge dansk lov.
  • 36 måneders garanti på revner, fejl og brud som kan henføres til produktionsfejl på stel, stelkonstruktion og cover.

Du kan læse mere her.

 

4. Hvad er reglerne for el scooter?

Du behøver ikke kørekort for at køre på en el-scooter eller i en el-kørestol. Scooteren betragtes i færdselsloven som en cykel. Det betyder, at man skal følge reglerne som på en cykel, ved hastigheder over 6 km/t. Altså skal man køre i vejkant eller på cykelsti, hvis der forefindes en sådan. Den maksimale hastighed for en el-scooter er 15 km/t. Det er ikke et lovkrav at benytte styrthjem eller sikkerhedssele.

Du kan læse mere her.

 

5. Hvordan og hvor kan jeg oplade min el scooter?

Alle Pegasus El-scooter kan nemt oplades fra et almindeligt strømstik i din bolig. Opladestrømmen er lav, hvilket betyder, at en almindelig sikring er nok. Det leverede produkt indeholder altid en passende oplader. Du kan læse mere om opladning af en El scooter her.

 

 

6. Hvor langt kan en el scooter køre på en opladning?

Det er vigtigt, at du undersøger hvad dine behov er. De fleste af vores el-scootere kører mellem 15 og 60 kilometer på en opladning, og det er passende for de fleste. Du skal dog være opmærksom på, at scootere kører lidt kortere afstande på en vej med mange bakker og i kulde.

Du kan læse mere om overvejelser før køb her.

 

7. Hvad koster det at leje en el scooter eller kabinescooter?

Kr. 875,- per måned inkluderet alt service, reservedel, batterier på din adresse. Kr. 4.875 ved levering.

Du kan læse mere her.

 

8. Hvor kan jeg få reservedele til min el scooter eller kabinescooter?

gør det selv logo

 

Pegasus El-scooter har et stort lager af reservedele på lageret i Denmark, hvilket giver mulighed for hurtig og problemfri levering i de fleste tilfælde.

Du kan læse mere om vores serviceaftale her.

 

9. Hvilke regler gælder for El-køretøjer i trafikken?

Hvis en el-kørestol er konstrueret til at have en maksimal hastighed på 15 km/t, vil den være underlagt samme bestemmelser som cykler. Du kan læse mere om regler for el-kørestole og el-scootere på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

 

10. Hvordan kan jeg se, hvor meget batteri der er tilbage?

Scooterens display viser dig batteristatus. Under kørsel vil der være et stabil brug af batteriet, og ved at følge strømforbruget kan du køre sikkert endnu længere distancer. Displayet kan vise en lidt for høj strømstatus, når du kører ned ad bakke eller parkerer. Variationerne i strømstatus skyldes variationer i strømforbruget – når du kører ned ad bakke eller står stille, er forbruget meget lavere. Du kan finde mere informationer om batterier til El køretøjer her.

 

 

11. Hvad sker der, hvis der er et problem med min el scooter eller kabinescooter? 

Når du skal have årsservice eller en reparation, så kommer vores landsdækkende servicebiler hjem til dig. På den måde behøver du ikke bekymre dig om et fjerntliggende serviceværksted. Skulle der ske noget med el-køretøjet så ringer du til os på 70 27 27 18 og vi kommer til dig.

Du kan læse mere om vores drift og serviceaftale her.

 

12. Vil jeg kunne bruge min el scooter eller kabinescooter, og er den sikker at bruge?

Spørgsmål hoved billedeHvis en el-kørestol er konstrueret til at have en maksimal hastighed på 15 km/t, vil den være underlagt samme bestemmelser som cykler. Du kan læse mere om regler for el-kørestole og el-scootere på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Alle vores scootere er meget nemme og sikre at bruge. De tre- og firehjulede modeller giver dig ekstra stabilitet, de har en elektrisk bremse som bliver automatisk aktiveret når du slipper speederen. Du skal blot sætte scooteren i gear, dreje på speederen og køre af sted!

Du kan læse mere om overvejelser før køb her.

 

13. Hvad er færdselsregler for kabinescooter 30?

Hvis den kan køre max 30 km/t:

  • Indregistreres som lille knallert med gul nummerplade
  • Kræver kørekort til lille knallert, bil eller mc. (for personer født før 19. januar 1995 kræves dog intet kørekort)
  • Skal følge færdselsreglerne for lille knallert.

Du kan læse mere om færdselsregler for el køretøjer her.

 

14. Hvad er færdselsregler for kabinescooter 45?

  • Indregistreres som stor knallert med hvid nummerplade.
  • Kræver kørekort til stor knallert, bil eller mc.
  • Skal følge færdselsreglerne for stor knallert.

Rådet for Sikker Trafik giver et godt overblik over det vigtigste at vide, når du kører 3-hjulede kabinescootere.

 

15. Hvordan tilslutter man El køretøjer til opladning?

Opladerkabel tilsluttes til opladningsport i El-scooteren og skal indsættes helt i bunden. Derefter tilsluttes opladerkabel i 230V stikkontakt.
Det tager cirka 8 til 10 timer, før batteriet er fuldt opladet. Ladeportens cover skal altid lukkes efter opladning for at undgå vandskader på opladningskredsløbet. Blybatterier skal oplades regelmæssigt og om vinteren oplade gerne din El-scooteren umiddelbart efter brug. Du må ikke ”klat-lade” på batterierne dvs. du skal oplade batterierne til de er fuldt opladt. Husk at den fuldautomatiske oplader kan ikke overlade batterierne. Lad gerne batterierne over natten. Efter opladning trækkes opladerkabel ud af 230 V stikkontakt, derefter trækkes opladningsstikket ud af køretøjets ladeport. Det er en god ide at tage din oplader med på køreturen hvis du kører langt. Når du har lært din El køretøjet at kende og føler dig tryk så kan du lade din oplader være hjem.

 

 

16. Hvordan plejer man og vedligeholder sæde på El kørestol, El scooter eller kabinescooter?

Brug ikke alle kemiske rensemidler, da disse kan ødelægge beskyttelseshinden på stoffet. Du kan bruge en fugtig klud med ganske lidt sæbe til at rengøre sædet og ryglænet. Læs mere om rengøring og pleje af en el scooter ved at trykke her. Sollys og andre ultraviolette stråler er med til at nedbryde polstringens overfladebehandling, og sædet bør derfor beskyttes mod vedvarende direkte sol. For at opretholde det sunde læderlook anbefaler vi kvalitetsplejeprodukt til lædersæder fra Sonax. Den kan f.eks. købes i alle Bilka varehuse eller Online (se mere her).

 

17. Vask og rengøring af din El scooter eller kabinescooter?

rengøring og plejePegasus-Elscooter anbefaler at du vasker din El kørestol, El scooter eller kabinescooter regelmæssigt. El-scooteren og skjoldet kan vaskes let med sæbevand og bilvoks kan benyttes til at holde malingen lige så flot som ny. Brug ikke skrappe vaskemidler, da det kan ødelægge farven. Brug ikke vandslange til, at skylle el-scooteren med, da vandet kan beskadige det elektroniske system. Læs mere om Pegasus anbefalet metode til rengøring af el-scooter ved at trykke her.

Du kan bruge vaskemiddel beregnet til cykelrengøring. Den cykelshampoo som kan bruges til alle lakerede overflader, også plast- og gummidele på din El scooter eller kabine El scooter kan du finde f.eks. i alle Biltema varehuse eller købe Online (se mere her).

 

18. Hvad er det korrekte dæktryk på El scooter eller kabinescooter?

Du bør regelmæssigt tjekke dine dæk for slid og fremmed objekter i rillerne. Er dækkene med slange, det korrekte lufttryk er fra 1,8 til 2,0 bar.

 

19. Hvad koster det at lade en el scooter?

Spørgsmål om kostpris logo

 

De fleste el scooter tager normalt 6-8 timer at oplade. Prisen på en opladning kommer an på dit elselskab, og koster ca. 4-8 kr pr./en opladning.

 

 

 

20. Kan man køre el scooter eller kabinescooter om vinteren?

Vinteren kan være barsk for mange ting, herunder din el-scooter, især hvis den står parkeret udendørs. For at beskytte den mod det våde og kolde vejr, anbefaler vi at anskaffe dig et garageovertræk til din scooter. Det vil beskytte mod det våde og kolde vejr. En anden praktisk løsning vil være et sædeovertræk, hvis du kører ud i al slags vejr.

 

21. Hvad betyder amperetimer (Ah)?

Amperetimer (Ah) er en måleenhed, der indikerer batteriers kapacitet eller evne til at afgive strøm. Når vi taler om startbatterier, måles kapaciteten normalt ved en 20-timers afladning ved 25°C og en slutspænding på 1,75 volt pr. celle (svarende til 10,5 volt for et 12-volts batteri). Dette betyder, at et batteri med en kapacitet på f.eks. 100 Ah skulle kunne levere en strøm på 5 ampere i løbet af 20 timer, før spændingen når ned på 10,5 volt. Med andre ord angiver Ah-værdien, hvor længe batteriet kan levere en bestemt strøm, før det tømmes.

Indkøbskurv
Scroll to Top