Korrekt opladning af El scooter / kørestol

opladning el scooterFor at opretholde dine batteriers ydeevne og levetid er det vigtigt at forstå betydningen af ordentlig vedligeholdelse og korrekt opladning af El scooter, især når det kommer til el-køretøjer og deres batterier. I Pegasus gør vi meget ud af at forklare kunden om opladning, når vi leverer et el køretøj. Selve opladeren er fuldautomatisk og naturligvis afstemt med køretøjet og batteristørrelsen. Endvidere er el køretøjet fuldt opladet ved levering. Vores kunder skal alene forholde sig til at oplade efter vores anvisning. Vi er begyndt at sætte klistermærke på opladeren, som kort beskriver hvordan du oplader el scooteren eller kørestolen korrekt. Skulle din oplader ikke have dette mærke, så kan vi sætte et på når vi kommer på servicebesøg.

Genopladelige batterier har et naturligt tab af kapacitet over tid. Dette er uundgåeligt og en del af batteriernes almindelige nedbrydningsproces, men korrekt opladning vil udsætte nedbrydningen.

 

De rigtige betingelser for korrekt opladning

Vi får mange spørgsmål fra kunder, pårørende og andre der har erhvervet sig en elscooter eller el-kørestol og vil nedenfor beskrive forhold som er vigtige at tage hensyn til i forhold til opladning.

  • Det er afgørende at opladeren er dimensioneret i forhold til el scooterens batterier, for at opnå korrekt opladning. Brugen af en forkert oplader kan have alvorlige konsekvenser og resultere i beskadigede eller ødelagte batterier. Således skal man sikre sig at opladeren har den rigtige størrelse vedrørende Ampere i forhold til størrelsen på batterierne. Se vores batteristørrelser her. Anvendes der en for lille oplader bliver batterierne aldrig ladet 100% op og de vil over tid forringes markant. Anvendes der en for stor lader vil opladningen ske hurtigere, men i nogle tilfælde vil termosikringen slå fra, så fermt den er underdimensioneret.
  • Temperaturen har også indvirkning på opladningskvaliteten. Undgå at oplade din El scooter i ekstremt høje temperaturer over 30°C og i meget lave temperaturer under 10°C, da dette kan påvirke batteriernes ydeevne og levetid negativt.
  • Nye batterier bør altid oplades fuldt ud, før de tages i brug første gang. Det er normalt, at nye batterier først yder deres fulde kapacitet efter ca. 15-20 opladninger.
  • Det er vigtigt at bemærke, at opladeren genererer varme under brug. Derfor skal den ikke dækkes til.
  • Opladning skal ske i tørt miljø og må ikke udsættes for regn. Der er forskel på opladers IP klassificering, og dermed deres evne til at modstå vand.
  • Undgå at aflade batterierne helt. Dybe afladninger kan have en negativ indvirkning på batteriernes levetid.
  • Lad være med at “klat-lade”

Vores anbefaling til korrekt opladning af El scooter eller El kørestol

  • Oplad natten over, når du har kørt mere end 30 minutter
  • Sluk ikke for opladeren, da den er fuldautomatisk og selv slår fra ved endt opladning
  • Bruges el-scooteren ikke, skal der oplades i 24 timer én gang hver 14. dag

Har din Pegasus el-scooter ikke et mærkat med disse oplysninger på klæbet den tilhørende lader, så bed os om at medbringe et på næste besøg hos dig.

Pegasus El-scooter har udarbejdet en vejledning om en korrekt opladning af El-køretøjer, som enhver ejer af Pegasus el køretøj bør følge.

 

Stænkfaste opladere

Pegasus benytter primært opladere som er stænkfaste. Vores opladere er fuldautomatiske og slår selv fra, hvilket betyder at det er sikkert at lade din el-scooter i længere perioder eller natten over. Når opladningen er afsluttet, fungerer opladeren som en vedligeholdelseslader for at beskytte batterierne.

Ved at følge de ovennævnte retningslinjer kan du opnå maksimal ydeevne og forlænge batteriernes levetid, hvilket i sidste ende vil forbedre din oplevelse med dit el køretøj.

 

Batterioplader til Pegasus El scooter

Vi har udarbejdet en nyttig tabel, som indeholder information om de batterioplader som bliver brugt til vores modeller:

 

ModelOpladertypeKarakteristik af opladeren
ColibriLithium-ionDC 24V / 5A
Alfa-Flex MassivLithium-ionDC 24V / 2A
Q12 KørestolstrækkerLithium-ionDC 36V / 2A
Apollo 328AGM - Lead dioxide
DC 24V / 3A
Lærken 3
Apollo 589
Sneppen
Alfa 10 El-kørestol
Alfa 28 El-kørestol
Alfa 56 El-kørestol
AGM - Lead dioxide
DC 24V / 5A
Skovduen
Jagtfalken

AGM - Lead dioxide
DC 24V / 8A
Musvågen 3
Musvågen 4
Spurvehøgen
Apollo 915
Apollo 928
Apollo 928 kabine
AGM - Lead dioxide
DC 24V / 12A

Nedenunder er en video guide, som viser hvordan  man tilslutter Pegasus El scooter model Sneppen til opladning. Vi håber, du får glæde af den.

 

 

Hvis du har spørgsmål om opladning af Elscooter eller generelt om El køretøjer, er du velkommen til at ringe til Pegasus El-scooter direkte på telefonen 70 27 27 18. Vores medarbejdere vil være i stand til at besvare dine specifikke spørgsmål. På Danmarks Tekniske Universitet hjemmeside kan du læse mere om bæredygtighed og en teknologi som ligger bagved genopladelige batterier og deres opladning Læs mere her.

Hvordan oplader man korrekt en El scooter eller en kabinescooter?

Den fuldautomatiske originale oplader til en El scooter eller kabinescooter vedligeholder batterierne når opladningen er fuldført og kan ikke overlade batterierne. Det er derfor ikke nødvendigt at slukke eller afbryde for opladeren. Lad gerne batterierne over natten men UNDGÅ at ”klat-lade” på batterierne, oplad regelmæssigt og til batterierne er fuldt opladt.

Hvor langt kan en el scooter køre på en opladning?

De fleste af el scootere kører mellem 15 og 60 kilometer på en opladning. Du skal dog være opmærksom på, at scootere kører lidt kortere afstande på en vej med mange bakker og i kulde.

Hvordan tilslutter man El scooter eller kørestol til opladning?

Opladerkabel tilsluttes til opladningsport i El-scooteren og skal indsættes helt i bunden. Derefter tilsluttes opladerkabel i 230V stikkontakt.

Hvor lang tid tage det at oplade en El scooter?

Det tager cirka 8 til 10 timer, før batteriet i El scooter er fuldt opladet.

Indkøbskurv
Scroll to Top