Spørgsmål og svar | Pegasus el-scooter
CE Mærket af Lægemiddelstyrelsen
Godkendt af lægemiddelstyrelsen Vores produkter er CE-mærket
Pegasus elscooter bil
Fri fragt på alle produkter! Vi leverer gratis på valgfri adresse
Pegasus hånd
Gode produktanmeldelser  
Ring til Pegasus elscooter
Kundeservice: 70 27 27 18 Man-tors 8-17, Fre-søn 8-16:30
phone  70 27 27 18 åben i dag kl. 9-16
 • Mandag 8:00-17:00
 • Tirsdag 8:00-17:00
 • Onsdag 8:00-17:00
 • Torsdag 8:00-17:00
 • Fredag 8:00-16:00
 • Lørdag 10:00-15:00
 • Søndag
Søg RING MENU

Spørgsmål og svar

Ja; hvis man har en vis grad af gangbesvær, kan alle få kommune bevilling uafhængig af formueforhold.

Du kan læse mere her

Nej, det skal man ikke på el-scootere og el-køretøj som kører op til 15 km/t

Du kan læse mere her

 

Kr. 875,- per måned inkluderet alt service, reservedel, batterier på din adresse. Kr. 4.875 ved levering.

Du kan læse mere her

Du behøver ikke kørekort for at køre på en el-scooter eller i en el-kørestol. Scooteren betragtes i færdselsloven som en cykel. Det betyder, at man skal følge reglerne som på en cykel, ved hastigheder over 6 km/t. Altså skal man køre i vejkant eller på cykelsti, hvis der forefindes en sådan. Den maksimale hastighed for en el-scooter er 15 km/t. Det er ikke et lovkrav at benytte styrthjem eller sikkerhedssele.

Du kan læse mere her

Det er vigtigt, at du undersøger hvad dine behov er. De fleste af vores el-scootere kører mellem 15 og 60 kilometer på en opladning, og det er passende fo de fleste. Du skal dog være opmærksom på, at scootere kører lidt kortere afstande på en vej med mange bakker og i kulde.

Du kan læse mere om overvejelser før køb her

Pegasus El-scooter har et stort lager af reservedele på lageret i Denmark, hvilket giver mulighed for hurtig og problemfri levering i de fleste tilfælde.

Du kan læse mere om vores serviceaftale her

Hos Pegasus-Elscooter har du altid:

 • 12 måneders garanti på alle fejl og mangler der kan henføres til produktionsfejl.
 • 24  reklamationsret ifølge dansk lov.
 • 36 måneders garanti på revner, fejl og brud som kan henføres til produktionsfejl på stel, stelkonstruktion og cover.

Du kan læse mere her

Alle vores scootere er meget nemme og sikre at bruge. De tre- og firehjulede modeller giver dig ekstra stabilitet, de har en elektrisk bremse som bliver automatisk aktiveret når du slipper speederen. Du skal blot sætte scooteren i gear, dreje på speederen og køre af sted!

Du kan læse mere om overvejelser før køb her

Scooterens display viser dig batteristatus. Under kørsel vil der være et stabitl brug af batteriet, og ved at følge strømforbruget kan du køre sikkert endnu længere distancer. Displayet kan vise en lidt for høj strømstatus, når du kører ned ad bakke eller parkerer. Variationerne i strømstatus skyldes variationer i strømforbruget – når du kører ned ad bakke eller står stille, er forbruget meget lavere.

Du kan se vores vejledning til kontrolpanel her

Alle Pegasus El-scooter kan nemt oplades fra et almindeligt strømstik i din bolig. Opladestrømmen er lav, hvilket betyder, at en almindelig sikring er nok. Det leverede produkt indeholder altid en passende oplader.

Du kan se vores vejledning til opladning her

Når du skal have årsservice eller en reparation, så kommer vores landsdækkende servicebiler hjem til dig. På den måde behøver du ikke bekymre dig om et fjerntliggende serviceværksted. Skulle der ske noget med el-køretøjet så ringer du til os på 70 27 27 18 og vi kommer til dig.

Du kan læse mere om vores drift og serviceaftale her

Hvis en el-kørestol er konstrueret til at have en maksimal hastighed på 15 km/t, vil den være underlagt samme bestemmelser som cykler. Du kan læse mere om regler for el-kørestole og el-scootere på Færdselsstyrelsens hjemmeside (tryk her).

Hvis den kan køre max 30 km/t:

 • Indregistreres som lille knallert med gul nummerplade
 • Kræver kørekort til lille knallert, bil eller mc. (for personer født før 19. januar 1995 kræves dog intet kørekort)
 • Skal følge færdselsreglerne for lille knallert.

Hvis den kan køre max 45 km/t

 • Indregistreres som stor knallert med hvid nummerplade.
 • Kræver kørekort til stor knallert, bil eller mc.
 • Skal følge færdselsreglerne for stor knallert.

Rådet for Sikker Trafik giver et godt overblik over det vigtigste at vide, når du kører 3-hjulede kabinescootere.

Du kan læse mere her

Opladerkabel tilsluttes til opladningsport i El-scooteren og skal indsættes helt i bunden. Derefter tilsluttes opladerkabel  i 230V stikkontakt.

Det tager cirka 8 til 10 timer, før batteriet er fuldt opladet. Ladeportens cover skal altid lukkes efter opladning for at undgå vandskader på opladningskredsløbet. Blybatterier skal oplades regelmæssigt og om vinteren oplade gerne din El-scooteren umiddelbart efter brug. Du må ikke ”klat-lade” på batterierne dvs. du skal oplade batterierne til de er fuldt opladt. Husk at den fuldautomatiske oplader kan ikke overlade batterierne. Lad gerne batterierne over natten.

Efter opladning trækkes opladerkabel ud af 230 V stikkontakt, derefter trækkes opladningsstikket ud af køretøjets ladeport. Det er en god ide at tage din oplader med på køreturen hvis du kører langt. Når du har lært din El køretøjet at kende og føler dig tryk så kan du lade din oplader være hjem.

Klik her og se video om opladning af Apollo 928 El scooter.

Vi anbefaler at du vasker din El kørestol, El scooter eller kabine El scooter regelmæssigt. El-scooteren og skjoldet kan vaskes let med sæbevand og bilvoks kan benyttes til at holde malingen lige så flot som ny. Brug ikke skrappe vaskemidler, da det kan ødelægge farven. Brug ikke vandslange til, at skylle el-scooteren med, da vandet kan beskadige det elektroniske system.

Du kan bruge vaskemiddel beregnet til cykelrengøring. Den cykelshampoo som kan bruges til alle lakerede overflader, også plast- og gummidele på din El scooter eller kabine El scooter kan du finde i alle Biltema varehuse eller købe Online (se mere her).

Brug ikke alle kemiske rensemidler, da disse kan ødelægge beskyttelseshinden på stoffet. Du kan bruge en fugtig klud med ganske lidt sæbe til at rengøre sædet og ryglænet. Sollys og andre ultraviolette stråler er med til at nedbryde polstringens overfladebehandling, og sædet bør derfor beskyttes mod vedvarende direkte sol. For at opretholde det sunde læderlook anbefaler vi kvalitetsplejeprodukt til lædersæder fra Sonax. Den kan f.eks. købes i alle Bilka varehuse eller Online (se mere her)

Du bør regelmæssigt tjekke dine dæk for slid og fremmed objekter i rillerne. Er dækkene med slange, det korrekte lufttryk er fra 1,8 til 2,0 bar.