91-årige Erik

91-årige Erik er bundet til hjælpemidler

91-årige Erik Buch fra Risskov er 91 år. Efter to blodpropper er han lam i venstre side af kroppen og har derfor brug for rollator eller elscooter for at bevæge sig rundt. Men livsmodet fejler ingenting, og taknemmeligheden er stor.

Vil ikke tilbringe resten af livet i en stol

Erik Buch har altid været en aktiv herre og haft et travlt arbejds- og privatliv med masser af aktivitet. Derfor var det også svært, da blodpropperne tog hans bevægelighed i venstre side af kroppen og bandt ham til hjælpemidlerne. Det tærede på livskvaliteten, men for den 91-årige aarhusianer handlede det i høj grad om at blive fortrolig med sine hjælpemidler, som han i dag er utroligt taknemmelig for.

“Når ens ben ikke virker, er man jo på den. Man er simpelthen handicappet, det må jeg erkende. Men jeg prøver at holde mig aktiv og træner to gange om ugen. Jeg vil ikke bare sidde i en stol dag ud og dag ind. Det har jeg aldrig kunnet finde ud af, og det kan jeg stadig ikke,” fortæller Erik Buch, der er særligt glad for sin Pegasus elscooter, som han flittigt bruger især i sommermånederne, hvor han køre lange ture rundt i lokalområdet.

Min søns idé

Det er omkring tre år siden, Erik Buch fik elscooteren på en lejeaftale. Det gjorde en kæmpe forskel i hverdagen. “Det var min søns forslag og det var simpelthen den bedste idé, han har givet mig. Jeg startede med at leje model Sneppen, mens jeg søgte om tilskud hos kommunen, hvilket jeg desværre ikke fik. Heldigvis kunne jeg så lave en afbetalingsaftale med elscootervirksomheden Pegasus. Man er jo ikke gammel købmand for ingenting,” lyder det fra Erik Buch. Han var i sin tid med til at starte landets allerførste Føtex op i Guldsmedgade i Aarhus sammen med Herman Salling og siden som indkøbsdirektør for fødevarer i supermarkedskæden.

El-scooterene til leje er også beskrevet i Hjælpemiddel databasen HMI ligesom vores lejescootere er CE mærket og registreret hos Lægemiddelstyrelsen

Summary
91-årige Erik er bundet til hjælpemidler efter to blodpropper, men stadig taknemmelig
Article Name
91-årige Erik er bundet til hjælpemidler efter to blodpropper, men stadig taknemmelig
Description
Erik Buch fra Risskov er 91 år. Efter to blodpropper er han lam i venstre side af kroppen og har derfor brug for rollator eller elscooter for at bevæge sig rundt. Men livsmodet fejler ingenting, og taknemmeligheden er stor.
Author
Publisher Name
Faglig Seniorer
Publisher Logo

1 kommentar til “91-årige Erik er bundet til hjælpemidler”

Skriv en kommentar

Indkøbskurv
Scroll to Top