Kreditlov spænder ben for ældres brillekøb og el scooter køb

Kreditlov spænder ben for Elscooter køb

Beskeden kommer, idet flere ældre oplever afvisning ved forsøg på at købe ting som briller og elscootere på rentefri afbetaling. Især pensionister oplever afvisning. Kreditlov spænder ben for Elscooter køb også når de forsøger at finansiere køb af nye briller og lignende hos kreditvirksomheder, som følge af en ny lov.

Minister åbner for ændringer


Da rentefri kreditter og afbetalingsløsninger i sommer blev underlagt kviklånslovens rammer for at beskytte forbrugere mod gældsætning, blev det også vanskeligere for landets ældre borgere at få godkendt deres kreditansøgninger. Dette er en uheldig konsekvens, som virksomheden Pegasus-Elscooter, der specialiserer sig i salg af elscootere til ældre borgere, har bemærket.

Virksomheden, der har base i Otterup på Fyn men servicerer kunder i hele landet. De har et samarbejde om finansiering med Sparxpres, et datterselskab af Spar Nord Bank. Siden lovens indførelse har virksomhedens ejer, Peter Blom, oplevet en betydelig nedgang i antallet af elscootere, der bliver finansieret på denne måde.

Den ældre befolknings udfordringer har også fået opmærksomhed fra politisk side. Erhvervsminister Morten Bødskov (S) reagerer på situationen. Han indikerer villighed til at revurdere lovgivningen. “Det er ikke hensigten, at loven skal vanskeliggøre ældre, kreditværdige borgeres adgang til kredit. Da loven stadig er relativt ny, holder vi naturligvis øje med, om den opfylder sit formål. Udtaler Morten Bødskov i et skriftligt svar til FinansWatch.

Ikke lovhjemmel

For nylig blev et nyt forbrugerkreditdirektiv vedtaget af EU, og det skal nu implementeres i EU-landene i løbet af de kommende tre år. Ifølge Finans og Leasings fortolkning af dette direktiv, skal lån gives med respekt for proportionalitetsprincippet. Dette indebærer, at virksomheder ikke skal pålægges at indsamle samme omfang af oplysninger eller udføre en lige så omfattende kreditværdighedsvurdering for små lån som for store lån.

Christian Brandt har udtrykt bekymring for, at Finanstilsynets vejledning til kreditværdighedsvurdering ikke stemmer overens med forbrugerkreditdirektivet.

Summary
Kreditlov spænder ben for ældres brillekøb: Minister åbner for ændringer
Article Name
Kreditlov spænder ben for ældres brillekøb: Minister åbner for ændringer
Description
Meldingen kommer, efter flere ældre bliver afvist til at købe på rentefri afbetaling til ting som briller og elscootere. Særligt pensionister bliver afvist til at afbetale køb af nye briller og lignende hos kreditvirksomheder efter ny lov
Author
Publisher Name
FinansWatch
Publisher Logo

3 kommentarer til “Kreditlov spænder ben for Elscooter køb”

  1. Kurt Petersen

    Jeg er blevet afvist med alle de regler ang. høje krav til rådighedsbeløb men jeg har fået hjælp af Pegasus så jeg alligevel kunne købe 😊

Skriv en kommentar

Indkøbskurv
Scroll to Top